FONTOS! Automata adatszolgáltatási kötelezettség!

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az automata üzemeltetési címét rendelkezésre bocsátó adóalany adatszolgáltatása kerül bevezetésre a kiegészített Art. 107. §-a szerint. Az automataberendezés üzemeltetési helye felett rendelkezési joggal bíró adózó köteles a meghatározottak szerint megküldeni az adatokat a felügyeleti szolgáltató részére évente, az adott év október 31. napjáig elektronikus úton.  

Az adatokat a AFE_adatszolg_2024.xlsx (live.com) oldalon található táblázatba szükséges rögzíteni és megküldeni az adatszolgaltatas@datrak.hu címre alábbiak szerint:

  • Automataberendezés regisztrációs száma
  • Automataberendezésben található automata felügyeleti egység gyári száma
  • Automataberendezés üzemeltetési helyének címe/helyrajzi száma
  • Automataberendezés üzemeltetőjének neve
  • Automataberendezés üzemeltetőjének adószáma

Az első adatszolgáltatást a már üzembe helyezett automataberendezések tekintetében szükséges megtenni, első alkalommal 2024. február 29. napjáig. Amennyiben a leadott adatokban változás következik be, az üzemeltetési helyet rendelkezésre bocsátó adóalany köteles az adatváltozás tudomására jutásától számított 15 napon belül a felügyeleti szolgáltató részére bejelenteni azt.

Kérdés esetén lépjen kapcsolatba az DATRAK Digitális Adattranzakciós Központ Kft. Ügyfélszolgálatával az info@datrak.hu e-mail címen.

Üdvözlettel:

DATRAK Digitális Adattranzakciós Központ Kft.