Fontos információk az egyedi kulcsos éves felülvizsgálatról

Tisztelt Ügyfelünk!

A kulcsos felülvizsgálati tevékenység megfelelő támogatásához elérhetővé váltak az ÚJ funkciók FSZKR rendszerünkben. Az automatánkénti kulcsos felülvizsgálati igény megfelelő beküldése esetén automatikus e-mail érkezik az Üzemeltető által elfogadó nyilatkozatban megadott elsődleges kapcsolattartó részére. Felhívjuk figyelmét, hogy az igény befogadásáról valamint annak jóváhagyásáról minden esetben a kozponti.ertesites@posta.hu e-mail címről érkeznek az automatikus visszajelzések. Kérjük, minden esetben ellenőrizzék levélszemét mappájukat is amennyiben az üzenet az igény beadását követően nem érkezik meg, ugyanis ez tartalmazza az automatához kiosztott egyedi kulcsazonosítót, melyeket az átadott kulcsokon is és 2 példányban kitöltött átadás-átvételi bizonylaton is szükséges feltüntetni.

Amennyiben felülvizsgálati igényét befogadtuk, kérjük a bal oldali menüből, valamint innen is letölthető átvételi elismervényt töltse ki 2 példányban, és kijelölt területi képviselőjének a kulcsok átadásával egyidejűleg adja át. Ha az egész ország területén találhatók automatáik és egy csomagban szeretnék a kulcsokat átadni/kezelni, abban az esetben a legtöbb automatát érintő területnek adhatják le egyben a kulcsokat. Továbbá a rendszerbe belépbe az AFE törzsadatokban elérhetővé vált minden Üzemeltető részére az AFE-khoz tartozó utolsó éves felülvizsgálat dátumai.

Tömeges igény esetén, kérjük a honlapról letölthető táblázatba írja be a kulcsos felülvizsgálattal érintett automaták adatait a táblázat fejlécének megfelelően.
A hiánytalanul kitöltött táblázatot kérjük az afe@afe.posta.hu e-mail címre küldje el.

Az egyedi kulcsos éves felülvizsgálat további szabályai
• FSZKR-ben (azaz OTÜR-ben) lehet jelezni az egyedi kulcsos éves felülvizsgálati igényt – automatánként lehet eltérő döntés is
• folyamatosan szükséges aktualizálni az automaták adatait
• 10 fő területi képviselő kerül kijelölésre, akiknél az igény jelzését követően átadás-átvételi bizonylat kíséretében leadható az azonosítóval ellátott kulcs
• Felügyeleti Szolgáltató nem tájékoztatja az Üzemeltetőt az éves felülvizsgálat időpontjáról, azonban arra 13 hónapos lejárati idő előtt legkorábban a 60. napon kerülhet sor.
• Üzemeltetői időpontegyeztetésre / személyes jelenlétre nem lesz szükség.
• a jövőben az elvégzett feladatról munkalapot kizárólag e-mail-ben küldi a felügyeleti szolgáltató
• a kulcsos éves felülvizsgálat díja, eltérően a hagyományos felülvizsgálattól 15.000 Ft + ÁFA/ AFE.