Tájékoztatás NAV általi kezelőszemélyzet nélküli automata ellenőrzések eredményeiről

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kezelőszemélyzet nélküli automata ellenőrzések eredményeiről az alábbi közleményt tette közzé, mely elérhető a NAV honlapján (https://nav.gov.hu/sajtoszoba/hirek/_Ebredo_automatak).

A nyári időszakban, országszerte több mint hatszáz, kezelőszemélyzet nélküli étel- és italautomatát „élesztettek újra” a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseinek hírére: a korábbi időszakhoz képest a négyszeresére ugrott a visszakapcsolások száma. Többmilliós büntetést és utólagos ellenőrzést is kockáztat az az üzemeltető, aki szabálytalanul működteti automatáját. 

A különböző üzemeltetési helyszíneken folytatott vizsgálatok számos szabálytalanságot feltártak és az ellenőrzések folytatódnak.

Tekintettel a leírtakra, felhívjuk figyelmüket a megfelelő adminisztráció fontosságára és az FSZKR-OTÜR rendszerben (https://fszkr.posta.hu/#/) elindított AFE szüneteltetések/visszakapcsolások lefutásának fokozott ellenőrzésére. Amennyiben az áram alá helyezett eszköz szüneteltetésének/ visszakapcsolásának folyamata sikertelenül fut le és az AFE státusza változatlan marad a rendszerben, abban az esetben, kérjük az FSZKR-ben Hibabejelentési menüpontban jelezzék a hibát ügyfélszolgálatunk részére az AFE szám megadásával.

Felmerülő kérdés esetén, állunk rendelkezésükre.

Budapest, 2023.09.05.

DATRAK Digitális Adattranzakciós Központ Kft.